Salétromos, penészes vagy vizes a fala?
Rossz a lakása, épülete szigetelése, elszökik a hő?

telefon.jpgKérje szakembereink segítségét!
(+36 1) 798-5752  mobil:    0630/9501-306

 

 

Pinceszigetelés

Gyakran előfordul, hogy 1-2 éve épített ház pincéjébe, alagsorába egyszercsak elkezdődi a vizesedés, néha csak a sarkokban V alakú nedves foltokban, máskor az alsó élekben már tekintélyes mennyíségű víz folyik be. Máskor a közmű bevezetéseknél, csőáttöréseknél.Különösen gyakori ez üreges falazóelemekből készült szerkezeteknél,  ( Porotherm, B30 falazóblokk stb) Ebben az esetben, már a megszokott szigetelési eljárások többnyire hatástalanok, mert a lyukacsos téglában nincs hova injektálni, a falvágásos szigetelés sem fogja meg a vizet,.A másik gyakori probléma a "torlaszvíz" Az épület szigetelését talajpára, jóesteben talajnedvesség ellen tervezik, abból kiindulva, hogy itt sosem volt talajvíz az épület magasan van, stb. Ilyenkor előfordulhat, hogy ugyan a mértékadó talajvízszint tényleg nincs magasan, de az épület mintegy torlaszt képezve megemeli a vízszintet.Valami olyasmi játszódik le, mint amikor egy negyedrészig töltött 50 literes akváriumba belehelyezünk egy 10 literest és a víz megemelkedik.

Ilyenkor általában olyan eljárást kell alkalmazni amely valamilyen rugalmasított víznyomásálló agyag felvitelén alapszik. Esteleg kívűlről munkaárokból elvégezzük a függőleges fal szigetelését. De a legerősebb negatív oldali szigetelés sem lehet tökéletes, az is előfordulhat, hogy a víz felhajtóereje megroppantja a betonaljzatot ezért ha a folyamatos vízterhelés veszélye fennáll talajvízsüllyesztő gépészetet alkalmazunk. Ennek az a lényege, hogy egy speciálisan kialakított kavics és geotextilia  szűrőrendszerrel ellátott zsompba talajvízsüllyesztésre alkalmas megbízható üzemű szivattyút helyezünk, olyan mélységben, hogy az csak akkor kapcsoljon be, amikor a talajvíz szint az épületet veszélyezteti.

Ekkor a szerkezet depressziós parabolát hoz létre az épület körül , ez hasonlít egy örvényhez, és leveszi a nyom,ást az épületről.

Amint a presszió megszűnik a gép kikapcsol.Nagyobb tagoltabb helyiségek esetén a helyiségek falai mentén draine csöveket helyezünk az aljzatba, és a szivattyúhoz vezetjük, ily módon megkönnyítve a víz odaáramlását, és idővel a depressziós parabola hatására, a kisebb szemcseméretű részecskék az épület köré jutnak, és megakadályozzák a tobábbi víz bejutást. Ezért tapasztalható az a jelenség, hogy néhány év elteltével a szivattyúk egyre ritkábban kapcsolnak be, mivel a víz már nem jut az épülethez


 DSCF0071.JPG