Salétromos, penészes vagy vizes a fala?
Rossz a lakása, épülete szigetelése, elszökik a hő?

telefon.jpgKérje szakembereink segítségét!
(+36 1) 798-5752  mobil:    0630/9501-306

 

 


 

Vállalkozásunk a megnövekedett keresletre, és a mesterségesen felhajtott árakra való tekintettel, kizárólag saját ügyfeleinknek, a kiskereskedelmi árnál kedvezőbben WTA által minősített falszárító, illetve vízzáró vakolatokat forgalmazunk

A terméket kereskedő kizárásával közvetlenül a Német gyártótól szerezzük be, viszonteladóknak nem forgalmazunk. Vakolataink beilleszkednek az európai műemlék felújítási rendszerbe, és rendelkeznek az összes szükséges tanúsítvánnyal.

 

ALKALMAZÁSI LEÍRÁS WTA RENDSZERŰ SZANÁLÓVAKOLATOKHOZ

 

A WTA rendszerbe illeszkedő vakolatrendszerek nedves, sóterhelt falazatok felújítására alkalmasak, általában két, vagy három összetevőből állnak.

Az első a sólekötő alapvakolat a „gúz”.

Ezt általában só terhelt falaknál kell alkalmazni, függően a só telítettségtől négyzetméterenként 4-10 kg mennyiségben.

Ennek a rétegnek az a funkciója, hogy a felületet megszilárdítsa, és megfelelő hordképes alapot biztosítson, falból kijövő sókat (klorid, nitrát, nitrit, szulfát, szulfid stb.) vegyi összetételénél, és fizikai tulajdonságainál fogva lekösse.

A gúz felhordása előtt a falakat a málló laza részektől, esetleges gipszmaradványoktól  meg kell tisztítani, a fugákat 1-1,5 cm mélyen ki kell kaparni.

A bevonat felhordása után min 24 óra száradást kell kivárni.

A következő réteg a szanáló, más néven puffer vakolat. Ezeknél a vakolatoknál követelmény, hogy száradás után legalább 30 % légpórus tartalmuk legyen, a Sanier plus rendszernél ez 40 %.

Ezáltal egyrészt biztosítva van a falban lévő víz maradéktalan kipárolgása, illetve kent szigetelések esetén a megfelelő páraelnyelés.

Amennyiben a vakolt helyiségek funkciója megköveteli, záró rétegként felhordható még simítóvakolat.

Fontos, hogy az így vakolt felületre csak páraáteresztő mész, vagy szilikátfesték hordható fel, így a vakolatból kilépő pára csak csekély ellenállásba ütközik.

Amennyiben fennáll a gombásodás, penészesedés lehetősége lehet a mészhez néhány % rézgálic oldatot adagolni, a szilikát festékekhez pedig Chemocidot.

 

A „ Profi” rendszerbe illeszkedő vízzáró vakolatoknál nem kell sólekötő előfröcskölőt felhordani, esetleg magas sótartalmú falaknál alkalmazható fluátos vagy  foszforsav oldatos lemosás (passziválás). A Schomburg cégnél ESCO FLUÁT néven,vagy a kereskedelemben STOPSÓ elnevezéssel forgalmazzák.

A vízzáró vakolatokat néhány napig utókezelni kell, vagyis a kötés kezdetekor vízzel permetezni, mivel ezek higroszkópos kötésűek

 

Az általunk forgalmazott vakolatok kiadóssága:

 

Só lekötő előfröcskölő (gúz): m2/4-10 kg sótartalom függvényében

Sanierplus alapvakolat: m2 /12,5 kg/cm

Profi vízzáró vakolat: m2/ 16,5kg/cm

A fenti mennyiséget a gyártó egy viszonylag egyenes falra kalkulálta ki, nagyobb egyenetlenségek esetén a mennyiség növekedhet

Minden általunk forgalmazott vakolatot szigetelő vállalkozásunkban hosszú ideje alkalmazunk, az anyagok rendelkeznek a WTA, valamint a szükséges EU tanúsítványokkal.

 

Áraink

Név

Bruttó ár (Ft/40 kg)

Profi felújító előfröcskölő WTA

2.860,

Profi Sanierplus WTA puffervakolat fehér, durva szemcsés

3.695,

Profi Sanierplus WTA puffer vakolat finom szemcsés

2.960,

Profi vízzáró vakolat

3.985,

 Az általunk forgalmazott vakolatok telefonon történő időpont egyeztetés (0630/9501-306 ) megvásárolhatók a Budapest IV Attila utca 156-158 alatti telephelyünkön, Fóti út sarok szükség esetén a szállítás is megoldható