Salétromos, penészes vagy vizes a fala?
Rossz a lakása, épülete szigetelése, elszökik a hő?

telefon.jpgKérje szakembereink segítségét!
(+36 1) 798-5752  mobil:    0630/9501-306

 

 

Magasnyomású injektálás

Az épületeknél általában alkalmazott gravitációs ( furatbaöntés ) szigetelés, az esetek nagy részében kielégítő megoldást nyújt a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de a fal nem megfelelő telítése miatt elég gyakori a hibalehetőség, mivel a falban a bizonytalan terjedés, és nem megfelelő pórustelítés miatt szigeteletlen szakaszok maradhatnak, még a leggondosabb kivitelezés esetén is. Fenti hibákat hivatott kiküszöbölni a Németországban már alkalmazott csúcstechnológia a magasnyomású injektálás.

A szigetelendő falba, 10-14 mm átmérőjű furatokat készítünk, 11-40 cm furattávval, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális géppel 10-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat.

Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6bar nyomással érkezik. A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomás- megtartó-képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Egy vízre habosodó, kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.

 DSCF0158.JPG  DSCF0152.JPG  DSCF0140.JPG